Лиляна Павлова: Без ново строителство в „Златна перла”

Регионалният министър и властите в Царево влязоха в задочен спор дали на мястото на събореното днес селище ще може пак да се строи

Регионалният министър Лиляна Павлова и властите в Царево влязоха в задочен спор, дали на мястото на „Златна перла” ще може пак да се строи. Такава възможност съществува в новия общ устройствен план (ОУП) на Царево. Павлова обаче обяви, че няма да допусне нови строежи.

В новия ОУП е заложено на мястото, където се намира „Златна перла” сега, да има вилно селище. Това ще позволи ново строителство, макар и с различни параметри, обясни пред bTV от директора на Регионалната дирекция за национален строителен контрол за Югоизточна България Георги Георгиев.

В момента обаче заповедта, с която ОУП е приет, се обжалва в съда и все още не е в сила. В момента в защитения регион не може да се строи. Ако планът бъде приет обаче, това ще стане възможно.

Междувременно Лиляна Павлова, която присъства на разрушаването на част от незаконните сгради в „Златна перла”, се зарече пред журналисти, че докато тя е министър ново строителство няма да бъде допуснато. За девет от десетте незаконни сгради в селището има предписание да бъдат разрушени, припомни също Павлова.

Казусът с незаконното строителство в селището, което е в Природен парк „Странджа”, датира от преди 6 години, когато фирмата „Краш 2000” започва строежите въз основа на фалшив документ за екооценка. 

 

Коментари: 0