Louis Vuitton ще прави уникати за богати китайци

Компанията открива бутик в Шанхай и очаква лъвски пай от пазар за 25 милиарда долара

6968 ~ 1 мин. четене

Louis Vuitton /"Луи Вюитон"/ ще изкушава китайските милионери с уникални обувки и чанти, истински произведения на изкуството, съобщи Ройтерс.

За целта престижната марка ще отвори в събота скъп бутик в Шанхай, на чието откриване ще бъдат поканени само най-заможните потенциални клиенти. Те сами ще могат да поръчват уникатите.

"Това е като при изобразителното изкуство“, коментира пред агенцията директорът на марката Ив Карсел. „Ако сте страстен любител на картините, вие ще предпочетете да си поръчате на художник специфична творба, вместо да си купите готова!".

Артикулите на "Луи Вюитон" са сред предпочитаните от китайския елит. В бутика в Шанхай са изложени стоманени скулптури, шик палта и шапки, пъстри пътни чанти и куфари, изработени от алигаторска и питонова кожа. Китай е третият по големина пазар на луксозни стоки в света, оценен на 25 милиарда долара. В скоро време той може да измести японския и американския и да застане на първа позиция, с оборот от 28 милиарда долара годишно, предвиждат специалисти.

Подкрепи Economic.bg