Лунапарк за 294 млн. долара отвори врати в Индия

Съоръжението може да обслужва между до 15 хил. посетители дневно

480 ~ 2 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Увеселителен парк на стойност 294 млн. долара отвори врати в Индия, предаде АFP. Адлабс Имаджика, който се намира между градовете Мумбай и Пуне, може да обслужва между до 15 хил. посетители дневно. 

Съоръжението, изградено в стила на Дисниленд, но с източен маниер, има за цел да попълни съществуващата празнина на индийския развлекателен пазар. Сред атракциите са „Гневът на боговете“ – разгневени на човечеството индийски божества разрушават света на фона на зрелищни декори на руини от храмове, и „Проклятието на Салимгарх“ – обитавана от духове крепост.

Създаделите на увеселителния парк не са пропуснали и подвизите на „Мистър Индия“ – симулация на едноименния хит, произведен през 1987 г. в Боливуд за хиндуистки супергерой. В комплекса, разпрострял се на площ от 1 210 дка, ще бъдат изградени също така воден парк, хотелски комплекс и търговски център. Фирмата, която е изградила Адлабс Имаджика, планира да открие през 2015 г. негов близнак в гр. Хайдерабад.

Билетите за деца 1200 рупии (22 долара) и 1500 за възрастни (28 долара) са високи за индийските стандарти, но собствениците на парка са убедени, че съоръжението ще постигне целта си да има 3 млн. посетители на година. Според преценки разход от 10 хил. рупии (185 долара) на ден за четиричленно семейство един или два пъти в годината няма да е непосилен за индийците. 

Азия се превръща в Мека за аткракционните паркове – Индийският парк е поредният атракцион, който отваря врати в Азия. В момента Дисни изгражда комплекс на стойност 5 млрд. долара в Шанхай, а първият Леголенд на континента започна да привлича в края на миналата година тълпи от туристи в Малайзия. „Подобни обекти се радват на около 100 млн. посетители годишно на континента и носят до 3 млрд. долара приходи“, коментира Крис Йошии от базираната в Хонконг компания AECOM. 

Подкрепи Economic.bg