MINI отива при дядо Коледа

Конвой от автомобили MINI ще пътува до столицата на Лапландия Рованиеми, за да разпише рекорд в „Гинес“

Конвой от автомобили MINI ще пътува до столицата на Лапландия Рованиеми, разположена точно на Полярния кръг, за да достави  на дядо Коледа писмата, написани от деца и възрастни от цял свят. Същевременно марката ще участва и в поставянето на официален рекорд за „Гинес“, като се опита да събере най-дългото писмо с желания, написано до белобрадия старец, съобщава агенция Speed-Press.

За целта MINI е включила общо 16 световни пазара. Европейските участници в проекта са Германия, Италия, Великобритания, Португалия, Белгия, България, Гърция, Полша, Словения, Чехия, Унгария, Румъния и Словакия. Отвъд континента участват Русия, САЩ и Сингапур.  

Кохортата от автомобили MINI ще напусне централата на компанията в Мюнхен на 24 ноември. Пътешествието ще покрие над 3000 км, като турът преминава през най-красивите европейски градове като Копенхаген и Стокхолм. 

Автомобилните участници в тази любопитна проява са моделите Clubman, Countryman,  Hatchback, Coupe, Roadster и дори MINI Cabrio. 

Последното попълнение в гамата в лицето на Paceman ще посрещне останалите си събратя при пристигането им в Рованиеми.

Специален гост на събитието ще е Рауно Аалтонен (Rauno Aaltonen), победителят в историческото рали Монте Карло от 1967 г. Тогава пилотът спечели зад волана на класическо Mini. Този път обаче на самия Полярен кръг Рауно ще демонстрира възможностите на MINI Paceman.

Коментари: 0