МВФ не иска да отпусне още пари на Гърция

Това твърди германският вестник "Шпигел", позовавайки се на високопоставени дипломати от Европейския съюз

7140 ~ 1 мин. четене

Международният валутен фонд (МВФ) не иска да предоставя допълнителна финансова помощ на Гърция, съобщава германският вестник "Шпигел", позовавайки се на високопоставени дипломати от Европейския съюз.

Кредиторите на Гърция - Европейският съюз, Европейската централна банка (ЕЦБ) и МВФ в момента правят оценка дали държавата изпълнява поетите ангажименти за реформи. Представители на т.нар. тройка се връщат в Атина във вторник.

Гърция се надява да получи допълнителен заем в размер на 12,5 млрд. евро през август и септември. При последното си посещение на 9 юли в Атина обаче международните кредитори казаха, че Гърция не е изпълнила целитеза икономии и трябва да усили процеса на реформи.

Неназован европейски дипломат е отрекъл обаче информацията на "Шпигел", заявявайки че като част от тройката кредитори, МВФ не би си правил предварителни заключения. "Това не може да е истина, тъй като МВФ също чака доклада на тройката преди да вземе решение. Така че в този момент още има много "ако" и "но", заявява дипломатът.

Подкрепи Economic.bg