Mansory превърна Aventador LP700-4 в черен диамант

Тунерите са подготвили само шест екземпляра от доработения суперавтомобил

7508 ~ 1 мин. четене

Тунерите от Mansory доработиха Lamborghini Aventador LP700-4 и го пускат като Black Diamond, лимитиран до само шест екземпляра.


В този автомобил карбонът, който и без това е в изобилие в серийния модел, присъства навсякъде. Всеки отделен елемент от аеродинамичния пакет на Mansory е с идеално гладка повърхност, добавени са спортни „престилки“. Въздушните отвори по колата са оптимизирани за по-добра вентилация. В комбинация с прекроената предна част и серийните дневни светлини „черният диамант“ придобива още по-агресивно излъчване, но и генерира допълнителна притегателна сила към земята. Предните криле и капакът са заменени с тунинговани версии, съобщи speed-press. Дифузьорът, вграден в новата задна престилка, прави автомобила стабилен при висока скорост.


Оптимизирано е управлението на двигателя и на ауспуховата система, така е постигнато повишение на мощността и ускоряването. Black Diamond разполага с макс. мощност от 754 к.с., възможна при 8300 об/мин срещу 700 к.с. при 8250 об/мин при серийния модел. Съответно макс. въртящ момент вече е 750 Нм при 6000 об/мин (6900 Нм при 5500 об/мин при Avendator). Автомобилът вече ускорява от място до 100 км/ч за 2,8 сек, а максималната му скорост също е по-висока от тази на базовия модел – 355 км/ч.


Олекотените джанти са се сдобили с карбонови инкрустации. За да стане още по-спортен интериорът, са добавени елементи от истински карбон, а алуминиевите педали са без приплъзване.

Подкрепи Economic.bg