Марк Зукърбърг пести от бакшиши

Италианците бесни на Фейсбук гуруто

Меденият месец на Марк Зукърбърг, най-младия милиардер в света, и неговата съпруга Присила Чан в Италия е повече от скромен. Италианските сервитьори, които имаха честта да обслужват двойката, не са доволни. По думите на сервитьор от "Нона Бета", където младоженците похапнаха за 32 евро, Зукърбърг не е извадил и евро за бакшиш, откакто е в Европа.

При посещението си в ресторанта двойката направи скромна сметка за 32 евро за равиоли, риба, закуски, вода и чай. Двамата пристигнали скромно облечени, единственото, което подсказвало, че туристите са необикновени, били два диаманта на ушите на Присила Чан. "Виждаха се от километри", коментира касиерът Валентин скъпите обици.

След като семейство Зукърбърг било разпознато, настъпила задължителната суматоха като за важни гости. Всички се впуснали да угаждат на желанията на Зукърбърг и съпругата му, готвачът положил всички усилия, сервитьорът се опитал да предвиди всяко желание. Но за всеобщо недоумение, след като се нахранили, младоженците просто поблагодарили, казали, че всичко е много вкусно и си тръгнали ... без да оставят и цент бакшиш.

Подобна е историята и на друг сервитьор от ресторант "Пиерлуиджи" в Рим, който също получил само устно благодарности.

В Италия обикновено обслужването влиза в цената, но  в случай че сте много доволни, е прието да оставите още нещо. По същия начин миналата година британският премиер Дейвид Камерън нанесе кръвна обида на тосканско кафене, забравяйки бакшиша, по време на почивката си в Италия. Това даде повод за малък скандал, тъй като заведението в последствие категорично отказа да го обслужва повече.

Коментари: 0