Мая Манолова: Протестът днес беше незаконен

По думите на Манолова,това е поредната провокация, подготвена от политическите опоненти на партията

196 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

БСП даде извънредна пресконференция по повод протеста пред централата на партията на "Позитано" 20. Народният представител на Коалиция за България Мая Манолова заяви, че това е поредната провокация, подготвена от политическите опоненти на партията.


"Днес е денят на Ботев. Ден, в който всеки изразява признателност към героите на България, тези, които жертваха живота си. За съжаление, точно днешният ден беше избран от две политически сили (РЗС и Национален фронт за спасение на България) за организиране на политически протести, които завършиха с агресивни лозунги, откровена политическа конфронтация пред централата на БСП. Ние уважаваме гражданските протести, уважаваме правото на всеки един гражданин да протестира. Гражданските протести свалиха правителството на Бойко Борисов през февруари, но дали днешните протести бяха граждански", попита риторично Манолова. По нейните думи на тях не се е чуло нито едно гражданско искане.


"Протести, в които се искаше оставката на правителството – правителство, което е буквално на три дни."


В днешните демонстрации участваха симпатизанти на РЗС и НФСБ. По този повод Манолова коментира, че "очевидно РЗС отново ще бъде инструмент за скрита политическа конфронтация на ГЕРБ". Манолова повдигна и въпросът затова дали днешните демонстрации са били проведени съобразно закона, тъй като Столична община не е дала разрешение за протестни действия на ул. "Позитано".

Подкрепи Economic.bg