Меркел вярва в победата на изборите

Христиансоциалният съюз управлява в Бавария повече от половин век

124 ~ 1 мин. четене

Германският канцлер Ангела Меркел е твърдо убедена в изборната победа на победата на своя коалиционен партньор - Христиансоциалният съюз, който днес участва в избори местния парламент Ландтаг. Местните избори в най-голямата европейска икономика се провеждат точно седмица преди парламентарните в Германия.

Христиансоциалният съюз управлява в Бавария повече от половин век и на днешните избори планира да получи най-малко 47% от гласовете. Коментирайки съюза на консервативната коалиция вчера лидерът на Христиансоциалния съюз Хорст Зеехофер изрази увереност в успеха на парламентарните изборите, като заяви: "Скъпа Ангела, ние ще поставим топката на 11%, а на теб ти остава само да вкараш гол", казва Зеехофер, цитиран от BBC.

Социологически проучвания показват, че в момента консерваторите се радват на подкрепата на около 40% от избирателите, а това значи, че за формиране на следващото правителство партията на Ангела Меркел - Християндемократичски съюз, ще трябва да влезе в коалиция и със "Свободна демокрация".

Подкрепи Economic.bg