Мерките за сигурност на туристите стават постоянни

Предприети са всички мерки, за да бъдат разкрити и наказани организаторите и извършителите на варварския акт, увери Делян Добрев

"Предприетите мерки за сигурност на туристите няма да са временни, а ще останат постоянни. Съвместно със службите на Държавата Израел анализираме сигурността на ключови места у нас и ще приложим още дейности за повишаването й, за да надградим досегашния си опит". Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев на среща със семействата на израелските граждани, загинали при терористичния акт на летище "Сарафово" на 18 юли тази година.

В срещата участваха също посланикът на Държавата Израел в България Шаул Камиса Раз и заместникът на Добрев с ресор туризъм Иво Маринов.

Добрев увери, че българското правителство и компетентните институции предприемат всички мерки, за да бъдат разкрити и наказани организаторите и извършителите на варварския акт. "България и Израел са страни с приятелски взаимоотношения и подобна жестокост няма да сломи връзката между нас, устояла през годините. Туризмът е само част от тези приятелски отношения", каза още министърът.

Той допълни, че следващата година ще се честват 70 години от спасяването от унищожение на българските евреи - факт, с който се гордеем пред света. Сътрудничеството ни ще продължи още по-активно във всички области от интерес на двете страни и това ще е нашият отговор към тероризма.

Коментари: 0