Металурзите на протест в София в сряда

Работниците очакват парите си след сделката за "Горубсо-Мадан"

Протестите на металурзите от ОЦК Кърджали продължават, след като и днес те се събудиха без заплати, съобщи агенция Стандарт нюз. Работниците предупредиха, че отново ще блокират пътя за Хасково.

В сряда сутринта те ще тръгнат с автобуси към София, защото не вярват, че собственикът на комбината Валентин Захариев ще изплати заплатите им преди Великден.

Предположенията, че това може да се случи, се базират на финализирането на сделката за „Горубсо-Мадан". Ако Захариев спази обещанието си, след като парите от продажбата на мината постъпят, ще се разплати с работниците от комбината в Кърджали.

В края на миналата седмица финансовият министър Симеон Дянков заяви пред металурзите в Кърджали, че до 10 дни или до две седмици ще има яснота за съдбата на ОЦК и новия инвеститор, а заплатите трябва да се изплатят преди Великденските празници.

Трима инвеститори - една българска и две чужди фирми - участват в преговорите с банките и собственика на ОЦК за купуване на дружеството. Ясно е, че интерес към комбината не проявява новият собственик на мините в Мадан Николай Вълканов.

Финансовият министър Симеон Дянков е разпоредил пълни данъчни проверки на фирмите на Валентин Захариев, съпругата и двамата му сина. По първоначални данни дълговете на кредитния милионер надхвърлят известните доскоро 320 милиона и достигат 360 милиона лева.

Коментари: 0