Microsoft набира скорост при продажбите на таблети

Продадени са общо около 3 милиона устройства с операционната система Windows, което отрежда дял от 7,5% на компанията от Редмънд

3614 ~ 1 мин. четене

През първото тримесечие на 2013 са били продадени общо около 3 милиона таблета с операционната система на Microsoft, показват данни от последния доклад на агенцията Strategy Analytics. Бройката включва и устройства от други производители, но устройствата на компанията от Редмънд вероятно съставляват преобладаващата част от продажбите.

Така на операционната система на Microsoft вече достига 7,5% дял, докато година по-рано дори не беше представена в проучването.

В същото време Apple могат да се похвалят със сериозен ръст спрямо същия период на миналата година - те са доставили 19,5 милиона таблета, което ги прави и глобален лидер при този тип устройства.  За сравнение, година по-рано реализираните продажби са 11,8 млн. година по-рано.

Почти тройно увеличение има при моделите с Android, които скъсяват дистанцията с пазарния лидер, което определено е добра новина за Google.

През първото тримесечие на годината са продадени общо 40,6 млн. таблета. Ако се отчетат небрандираните устройства, пускани по поръчка на оператори и други компании, Android може да се счита за лидер с 52% дял.

Подкрепи Economic.bg