Microsoft подготвя "умна" гривна за много платформи

Устройството ще има сходни функции с тези на Samsung Gear Git

448 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Технологичният гигант Мicrosoft разработва умна гривна, която се очаква да се появи в края на есента. Новината съобщи анализаторът Пол Търот.

По думите му новото устройство ще бъде със сензорен екран и ще работи с трите най-популярни мобилни платформи - Androi, iOS и Windows Phone. Именно тази мултифункционалност е предимството на джаджата спрямо конкурентите, които работят само с една от мобилните платформи или устройствата на дадения производител.

"Умната" гривна на Microsoft ще има сходни функции с тези на Samsung Gear Git. На екрана на устройството ще се показват уведомления от смартфона, а някои функции на телефона ще могат да бъдат управлявани директно от гривната. Компанията вижда голям потенциал в този тип устройства и целенасочено бяга от сегмента на умните часовници.

Разработката на компанията ще разполага и с още сензори, които ще следят здравни показатели на потребителя и ще ги предават на мобилни приложения. Предполага се, че цената на гривната ще бъде близка до тази на Gear Fit - около 200 долара.

Подкрепи Economic.bg