Microsoft разработва "умен" часовник

Дисплеят на устройството ще е позициониран от вътрешната страна на китката

Автор: Божидара Иванова

Технологичният гигант Microsoft се подготвя да навлезе на пазара на носимите устройства с "умен" часовник, който измерва сърдечния ритъм и се синхронизира със смартфони iOS, Android и Windows Phone, пише Forbes.

Устройството ще разчита на инженерна експертиза от отдела на Microsoft, разработил Kinect, и ще измерва сърдечните показатели денонощно, а батерията ще издържа два дена, споделят източници, запознати с плановете на компанията.

Все още не е известна датата на представянето на "умния" часовник, но се предполага, че Microsoft ще го направи през идващото лято. Външният вид на устройството ще наподобява Gear Fit на Samsung. То ще има пълноцветен сензорен дисплей, позициониран от вътрешната страна на китката. Необичайното място на дисплея вероятно е насочено към по-лесно използване и по-голяма поверителност при проверяване на данни.

Новото изобретение на компанията е поредният смел ход от страна на изпълнителния директор на Microsoft Сатя Надела. Първото представяне на продукт с участието на Надела бе през април, когато компанията запозна публиката с продукти на Microsoft Office.

Коментари: 0