Мирослав Найденов отрече да е разследван от ОЛАФ

Тази информация е поредната поръчка, заяви министърът

160 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов отрече срещу него да се води разследване от Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ).

За такова се съобщава в днешния брой на в. "Сега". Изданието твърди, че Найденов е разследван от ОЛАФ по сигнал за злоупотреби с пари от еврофондове. Поводът станали 50-те хиляди лева, които се отпускат за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони в социалните мрежи. Поръчките бяха спечелени от фирми, свързани с две бивши пиарки в министерството.

Информацията е абсолютно невярна, заяви пред bTV тази сутрин земеделският министър. Той посочи, че по-надолу в материала на вестника се пояснява, че информацията се опровергава и от МВР, и от АФКОС (службата за борба с измамите с еврофондове).

Това е нагла инсинуация на вестника и поредната поръчка, заяви Найденов. Според него с невярната информация се цели да се отклони вниманието от новината, че ЕС реши да отпусне на България още над 2 млрд евро за земеделие. "Това няма как да се случи, ако земеделският министър на страната е разследван", заяви Найденов.

Той добави, че късно снощи е разговарял с шефката на АФКОС, която категорично е отрекла срещу него да се води разследване.

"Имало е разследване по отношение на служители на Министерството на земеделието в ОЛАФ в месеците назад и те са били по сигнал на бившата директорка на Фонд "Земеделие" Калина Илиева", уточни земеделският министър.

Подкрепи Economic.bg