Мисия на МВФ идва в България

Между 27 юни и 3 юли членовете на мисията ще обсъдят с представители на държавните институции и частния сектор у нас икономическото развитие на страната

136 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Мисия на Международния валутен фонд (МВФ) ще бъде на посещение в България за периода 27 юни-3 юли 2013 г. Това е съобщил представителят на МВФ за България и Румъния Тони Либек. Членовете на мисията ще обсъдят с представители на държавните институции и частния сектор у нас икономическото развитие на страната. В края на посещението ще бъдат представени заключенията на мисията на МВФ.

Предишната мисия на фонда в София bewe през септември миналата година. Тогава ръководителят на мисията Катрина Пърфийлд отбеляза, че са необходими структурни реформи, които да подкрепят растежа на икономиката и заетостта.

Тогава от МВФ препоръчаха ограничаване на възможностите за ранно пенсиониране, защото, според фонда, това би насърчило по-активното участие на работната сила, което заедно със здравната реформа би допринесло за справяне с увеличаващите се разходи заради застаряването на населението.

Подкрепи Economic.bg