Митингът на БСП - предизвестен сблъсък с агитките

Сборният пункт е в 12 часа в събота - само три часа преди футболната среща между ЦСКА и Левски за Купата на България

240 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков
БСП стяга редиците и подготвя шествие-митинг в подкрепа на правителството. В интернет изтече документ, в който се вижда, че новият шеф на БСП-София Калоян Паргов приканва всички председатели на Районните съвети на БСП в София да мобилизират за митинга всички кандидати на левицата за държавни и обществени служби. Нарочно или не, сборният пункт е на Орлов мост в 12 часа в събота - само три часа преди футболната среща между ЦСКА и Левски за Купата на България.

Традиционно феновете на ЦСКА се събират на Орлов мост от сутринта, а феновете на "Левски" също се появяват там около обяд. Не е тайна, че ултрасите на двата отбора не са от най-големите фенове на електората на БСП, което предвещава сблъсъци. Когато добавим и традиционните протестиращи срещу кабинета "Орешарски", ситуацията става взривоопасна.

От софийската организация на партията неофициално коментираха, че присъствието на кандидатите за държавни постове на митинга в събота ще се счита за знак за надежност и лоялност и ще повишат шансовете им за назначение.

Организацията на софийския митинг на БСП започва, ден след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че свиква шествие на партията в Пловдив.
Подкрепи Economic.bg