MixBit – новият YouTube

По предварителни данни услугата ще стартира в края на април

3707 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Един от основателите и бивш ръководител на YouTube Чад Хърли обяви старта на новата видео услуга MixBit, предаде технологичният портал Mashable.

По думите на създателите му, проектът няма да бъде пряк конкурент на YouTube, а е създаден с цел да се превърне в платформа за съвместна работа и създаване на потребителско видео съдържание. Въпреки това, анализатори отбелязват невъзможността двете платформи да не конкурират по някакъв начин с оглед на стеснената пазарна ниша в сектора.

Според предварителните данни, MixBit ще стартира в края на април. Изявлението на бившия топ мениджър на YouTube бе направено на 1 април, точно когато Google се пошегува, че планира да закрие видео портала.

За първи път Чад Хърли изрази желанието си за създаване на нова видео услуга в началото на миналия месец. Домейнът MixBit.com е закупен през март 2013 г. за повече от 2 хил. долара.

Основателите на YouTube Чад Хърли, Стив Чен и Джавед Карим продадоха услугата на гиганта Google през 2006 г. за 1.65 млрд. Долара. Понастоящем,  Хърли и Чен са собственици на AVOS, която е компания-майка за startup дружества като Delicious и Zeen. 

Подкрепи Economic.bg