НЕК иска 15% поскъпване на тока

6534 ~ 1 мин. четене

Националната електрическа компания /НЕК/ има финансовия затруднения и ще внесе искане за поскъпване на тока не по-малко от 15%. Това обяви доскорошният директор на НЕК и вече шеф на Българския енергиен холдинг Михаил Андонов пред БНР.

В петък проведох разговора с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Тогава той ме уведоми, че ще оглавя БЕХ, каза още Андонов. Той не пожела да коментира защо предишният шеф на холдинга е сменен. "Не бих искал да говоря за това, а за бъдещите дейности", подчерта Андонов.

Основните неща, върху които трябва да се работи, са газовите връзки, които се изграждат и предстоят да бъдат завършени, както и проектите "Южен поток" и "Набуко".

На въпрос за случващото се с проекта АЕЦ "Белене", Андонов не пожела да коментира. "Човекът, който ще каже какъв е резултатът по този проект, е г-н Бойко Борисов. Аз като изпълнителен директор на БЕХ ще изпълня това, което се вземе като решение. Нямам идея какво ще се случи по този проект", коментира още Андонов.

Подкрепи Economic.bg