На 16 април решават съдбата на ЧЕЗ

ДКЕВР вече започна процедура по отнемане на лиценза на електроразпределителното дружество

88 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

На 16 април ще стане ясно дали да бъде отнет лиценза за дейност на "ЧЕЗ Електро България" АД и "ЧЕЗ Разпределение България" АД, става ясно от съобщените на двете електроразпределителни дружества до Българска фондова борса (БФБ).

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) откри процедура по отнемането на лиценза на 19 февруари, като компаниите са получили препис от решението на ДКЕВР на 22 февруари, петък. На ЕРП-тата им е даде срок до 7 дни, или до утре, 26 февруари, да отстранят нарушенията и последиците от тях.

Енергийният регулатор дава и 7-дневен срок на ЧЕЗ да представи писмено становище по основанието за откриване на процедурата по отнемане на лицензията. "Ръководството на дружеството счита, че не са налице основания за отнемането на лицензията, нито дори за откриването на производство по такова отнемане. Ръководството възнамерява да изрази становище пред ДКЕВР и да участва в откритото заседание на посочената дата и като цяло активно да съдейства на ДКЕВР в производството", се казва в съобщенията на ЧЕЗ.

Подкрепи Economic.bg