Над 1500 ще бягат в Софийския маратон

Сред тях са 120 чужденци със забележителни резултати

96 ~ 1 мин. четене

Повече от 1500 атлети са заявили за участие в 30-ото издание на Софийския маратон, който ще се проведе на 6 октомври. Сред тях са 120 чужденци със забележителни резултати, които идват в България.

„Над 1500 участници вече са подали заявки за всички дистанции. Тази година юбилейното издание ще е забележително. Очакваме много атрактивни и оспорвани бягания. Изключително напред сме по отношение на организацията. Направен е сайт , в който още от април започнаха записванията. Наградният фонд е общо 25 хиляди лева - по 5 хиляди за победителите в класическата дистанция при мъжете и жените. Датата 6-ти октомври е много удобна за състезателите и това е причина за рекордния брой участници. 1500 във всички дистанции, но записванията продължават", сподели пред „Гонг" главният мениджър на състезанието Анатоли Илиев.

Освен стартовете на 42,195 км, 18 км, 6 км и масово бягане на 3 км, ще има и турнир по стрийтбаскет 3х3. Организаторите предвиждат и развлекателна програма с демонстрации на нови, атрактивни спортове. 30-тото издание на Софийския маратон е част от инициативата „София и югозападен регион- кандидат за Европейска столица на културата 2019".

Столичните училища също са потвърдили участие в масовия старт, което е положителен знак за популяризиране на спорта сред подрастващите. Потребност в битката със затлъстяването сред тийнейджърите.

Традиционният старт за класическата дистанция 42, 195 ще бъде даден на 6-ти октомври в 10 часа пред Национален стадион „Васил Левски".

Подкрепи Economic.bg