Над 3000 са псевдо-бежанците, според Цветлин Йовчев

"Не мисля, че сме станали за смях", коментира вицепремиерът и вътрешен министър задържането на Салахедин Бин Аладин на гръцка земя

72 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Пребиваващите в България, които нямат основание да претендират за статут на бежанци са над 3000. Именно такъв е и този - Салахедин Бин Аладин (алжирецът, който намушка 20-годишна продавачка в центъра на София - б.а.). Това обяви в интервю за Нова телевизия вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

По отношение на Салахедин Бин Аладин, който беше задържан на гръцка територия, Йовчев заяви - "не мисля, че сме станали за смях". "За няколко часа успяхме да разкрием извършителя. Той беше установен бързо; действахме заедно с колегите от ДАНС. За това - как е минал границата, това е вътрешна граница на Европейския съюз; там нямаме толкова патрули, нито има изградена интегрирана система за видеонаблюдение. Гръцките колеги са информирани за това лице, че има намерение да премине на негова територия", разясни Йовчев.

Той е категоричен, че ако и сега трябва да бъде заловено лице, пак ще се вдигне цялата полиция, пак ще се обърне към населението, за да помогне, да бъдат задържани.

Подкрепи Economic.bg