Над 50 млрд. апликации са изтеглени от магазина на Apple

Технологичният гигант раздаде ваучери за пазарува по повод рекорда

172 ~ 1 мин. четене

Впечатляващите над 50 млрд. приложения са изтеглени от App Store - онлайн магазинът на американската технологична корпорация Apple. По случай невероятния рекорд от компанията са дали ваучер на стойност 10 хил. долара на късметлията инсталирал апликация номер 50 млрд., информира digital. Освен голямата награда още 50 души ще получат като подарък суми за пазаруване в App Store на стойност 500 долара.

През януари компанията обяви, че е прескочена границата от инсталирали 40 млрд. приложения на iPhone и iPad - смартфоните и таблетите, които произвежда Apple. Само за четири месеца техния брой се е увеличил с още 10 млрд., или средно с около 78 млн. изтегляния дневно.

Аpple очаква до края на настоящата година и по време на празничния сезон да успеят да подобрят сегашния рекорд, като прескочат границата от над 75 млрд. инсталации.

През годините App Store се превърна в сериозен източник на приходи за компанията, която продължава да запазва 30% от печалбата при продажба на приложения.

Инсталациите в Google Play вече са над 48 млрд. и е много вероятно скоро компанията също ще успее да достигне границата от 50 млрд. апликации.

Подкрепи Economic.bg