Най-използваните думи в интернет за 2013 година

Класацията на Glogal Language Monitor се основава на световната употреба в интернет, печатните и онлайн медиите, блоговете и социалните медии сред англоговорящите на пет континента

304 ~ 1 мин. четене

Първо място като най-често използвана дума за 2013 многозначително заема „404” – интернет кодът за неуспешна операция, които обикновено виждаме, когато интернет страница не може да се зареди. Непосредствено след „404” се нарежа „fail” (в превод “не успявам”, б.ред.) „Hashtag” (символ на Twitter), @pontifex (акаунтът на папа Франциск в Twitter) и “optic”, новият термин за „описание”, са сред първите пет думи в списъка.

Всяка година списъкът на Glogal Language Monitor (в превод „Наблюдател на глобалния език”, б.ред.) ни дава картина на англоезичния свят. През 2009 година, когато настоящият президент на САЩ положи клетва „Обама” беше близо до първите места в списъка, през 2011 година „окупирай” оглави класацията, благодарение на едноименното международно протестно движение.

"Неуспешното стартиране на страницата на Обамакеър (Закон за достъпното здравеопазване, смятан за ключово постижение на прездента Барак Обама, б.ред.) в САЩ е само един от примерите за по-голям системен провал в глобалната икономическа система.

От политическата криза в американското правителство, до отслабването на долара, глобалния скандал с разузнавателните практики на Агенцията за национална сигурност, несигуността по отношение на Европейския съюз и интеграцията на Китай и други изгряващи сили като Идия и Бразилия”, коментира Пол Пейяк, президент и главен анализатор в Global Language Monitor.

Класацията на анализаторската компания се основава на световната употреба в интернет, печатните и онлайн медиите, блоговете и социалните медии сред англоговорящите на пет континента, които представляват повече от 1.8 милиарда хора.

Подкрепи Economic.bg