Най-образованите звезди в Холивуд

Натали Портман говори свободно френски, японски и иврит...

4796 ~ 1 мин. четене
Освен красиви и доказано талантливи някои от най-големите звезди на Холивуд са и доста образовани. Кои филмови звезди имат завиден коефициент на интелигентност и дипломи от най-престижните висши училища в света?

Натали Портман


Актрисата от "Черният лебед" има диплома от Харвард. През 2003 г. Портман завършва успешно обучението си по психология в един от най-престижните университи в света. Красавицата владее иврит, френски и японски.


Хю Джакман


"Най-сексапилният мъж" за 2008 г. според сп. Peoplе e възпитаник на Техническия университет в Сидни, от където има бакалавърска степен по комуникации.


Кевин Костнър


Талантливият актьор и режисьор и баща на седем деца Костнър е дипломиран бакалавър по бизнес науки от Държавния университет в Калифорния.


Арнолд Шварценегер


"Терминаторът" завършва университета в Уисконсин. Специалността му е "Бизнес и международни икономически отношения".


Джоди Фостър


Носителката на "Оскар" завършва престижния университет в Йейл. През 1985 г. тя защитава бакалавърската си степен по "Английска литература".


Хю Грант


Г-н Чаровник, както наричат Хю Грант, е завършил курса по Английска литература не къде да е, а в Оксфорд.

Дейвид Духовни

Героят от "Досиетата X" е бакалавър от Принстън и магистър в Йейл.


Луси Лиу


"Ангелът на Чарли" е посещавала лекции в университет в Ню Йорк за една година преди да се прехвърли в Мичиганския университет, от където има диплома по азиатска култура.

Роуън Аткинсън


Мистър Бийн всъщност е дипломиран магистър по инженерни науки от Оксфорд.


Саша Баран Коен


В реалния живот актьорът, изпълнил ролите на Борат, Али Джи и "Диктаторът", всъщност е доста интелигентен. Той е бакалавър от изключително престижния университет в Кеймбридж.
Подкрепи Economic.bg