Най-скъпите имоти в света са в Лондон

Средната цена на лукс имот в британската столица е 53 890 долара/кв.м.

196 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Британската столица в световен рекордьор по най-скъпи имоти. Средната цена на лукс имот  е 53 890 долара/кв.м,. което е 25 пъти повече от средната цена на имот в София. Това сочи доклад на Christie’s, представен в България от местния партньор Unique Estates.

 В изследването влизат около 33 хил. имота на стойност над 1 млн. долара, които се намират в 10 известни града и района по света. Това са Далас, Хонконг, Лондон, Лос Анджелис, Маями, Ню Йорк, Париж, Сан Франциско, Торонто и Лазурния бряг.

Скъпи имоти в Лондон притежават  и родни богаташи, но най-много са тези, които купуват имоти във Виена. Родни богаташи имат имат и недвижима собственост на Лазурния бряг – Кан, Сен Тропе и Антиб. От друга страна има лек спад на активността на пазара на луксозни имоти в България през последното тримесечие, коментират от Unique Estates.

В световен мащаб расте процентът на хората, които притежават повече от един луксозен имот, се посочва в доклада. В Париж тези хора са 40 на сто от притежателите на лукс имоти, в Лондон - 70 на сто, а в американските градове делът им е по-малък - около 20 на сто. В София този процент е по-нисък, но все пак, макар и плахо, расте делът на хората, които притежават два и повече луксозни имота, коментират от Unique Estates.

 

Подкрепи Economic.bg