Найденов: Цветанов подслушваше незаконно много министри

Бившият земеделски министър определи обвиненията срещу него като "комични"

136 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Очевидно съм подслушван три години и половина. Има и други министри, които са били незаконно подслушвани. Това каза в ефира на bTV бившият министър на земеделието и храните Мирослав Найденов. Според него това е правено от вицепремиера и министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов" Цветан Цветанов. "Усещах, че съм подслушван. Имаше ситуации, които подсказват това", категоричен е бившият министър. От няколко дни той е изтеглил цялото си семейство извън България. "Исках да гарантирам спокойствието на децата си", обоснова се Найденов.

Мирослав Найденов призова Цветан Цветанов да напусне политическата сцена и да изчисти името си. "Целият Министерски съвет знаеше, че ни слушат и това се разказваше преди заседанията. Имаше случки от живота, за които беше ясно, че няма как да се научат нещата без подслушване", разясни подозренията си Найденов.

Той коментира и повдигнатите три дела срещу него. "Обвиненията са комични. Обвиняват ме в намерение за даване на подкуп, не за даване, а намерение! И то на мой подчинен - за връщане на ДДС. Не Министерство на земеделието връща ДДС в тази държава", поясни Найденов едно от обвиненията.

"От аудио запис е видно, че искат да ме набедят. След като го прослушах веднага алармирах премиера Бойко Борисов, прокуратурата и бившия шеф на ДАНС Цветлин Йовчев", добави Мирослав Найденов. Подозренията му са към бившия шеф на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева. "Калина Илиева стана шеф на ДФЗ с измама", припомни Найденов.

Подкрепи Economic.bg