"Натискат депутатите ни, предлагат им огромни пари"

Бойко Борисов, лидер на ПП ГЕРБ и премиер (2009-2013)

Автор: Economic.bg

Оказва се огромен натиск върху нашите депутати и кметове, предлагат им се огромни пари. Това заяви днес в Раднево лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов относно скандала с нарочения за напуснал партията депутат, по-късно отрекъл преминаването си в „България без цензура“. 

"Вие видяхте - какъв натиск се оказа върху нашите депутати, върху нашите кметове. Днес, във всички страници се пише, че депутат от ГЕРБ е напуснал, а утре - ще има ли на първа страница, че се е върнал? И защо е напуснал? Какъв натиск на кметове, на общински съветници, на депутати. Огромни пари се предлагат", каза Бойко Борисов.

Експремиерът коментира и казуса в Стара Загора с униформени полицаи, които са ходели по шатрите на ГЕРБ и АБВ, и без да се представят, и без да мотивират проверката, събирали лични данни на доброволците, които работят там.

"Нас не ни притеснява, понеже са млади и хубави хора, и полицаите искат да се запознаят с тях... Полицейски произвол. Те не могат да се оправят с нищо. Обраха на хората и къщи, и коли, и гуми, а ще ходят да се занимават с личните данни на ГЕРБ“, възмути се Борисов.

Според него в това е безсилието на управляващите в момента: „Само могат да ме забавляват с безсилието си и с ужаса в очите, който виждам, от това, което ще им се случи в следващите месеци, защото те тотално са провалили държавата“. „Но българите, това ще го разберат около ноември -декември, когато започнат новите сметки за тока и фалитите на фирмите. Нека си взимат лични данни, щом ГЕРБ и АБВ са им проблемът", обобщи Бойко Борисов.  

Коментари: 0