"Не може да се прави политика в университетите"

Анелия Клисарова, министър на образованието

Цитат на деня:

3566 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

"Съгласно закона за висшето образование не може да се прави политика в университетите. Младите хора могат да подкрепят всяка политическа сила или да бъдат подкрепени от политическа сила,но това не бива да се случва в залите на университета". Това заяви министърът на образованието Анелия Клисарова в кулоарите на парламента в коментар на студентската окупация.

Според министъра на образованието студентският протест е обвързан с подкрепа на политически сили, въпреки многократните декларации на протестиращите, че не подкрепят никоя партия.

Клисарова отбеляза, че протести има в много други висши училища, но учебният процес в тях продължава. Тя изрази притесненията си за останалите 14 хил. студенти от Софийския университет, които не участват в окупацията.

"Трябва да помислим и за тези млади хора, на които предстоят държавни изпити", подчерта Анелия Клисарова. Тя посочи, че ако вузовете спазват правилниците си, часовете по програмата трябва да бъдат отработени и тогава студентът получава заверка, за да може да се яви на изпит.

Подкрепи Economic.bg