"Не познавам народ, който да преуспее разделен"

Симеон Сакскобургготски, бивш министър-председател на Република България

Цитат на деня:

Снимка: БГНЕС

44 ~ 1 мин. четене

Не познавам нация, не съм срещал нация или народ, който да преуспее, който да постигне целите си разделен". Това заяви бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски, който бе на отбелязването на 100 годишнина на Върховния административен съд (ВАС).

Симеон Сакскобургготски подчерта във своето слово, че всеки от нас трябва да се стреми към успех. "Мисля, че има много начини да се постигне това. Ако започнем, търсейки допирните точки, вместо това, което ни дели. Ако има малко повече диалогичност, взаимоуважение, но и същевременно най–вече да се вслушваме в думите на другия, преди да се изкажем и въобще да положим толерантността", каза още той и призна, че е получавал критики, защото е бил "прекалено толерантен".

"Не е така – човек не може да бъде никога прекалено толерантен. Напротив, трябва да уважава всички, мнението на всеки един, независимо от това, което човек мисли. И с това желание да видим едно общество, което се обединява и което може наистина да изведе каруцата. Ако теглим всички в една и съща посока съм твърдо убеден, че ще се постигне", добави бившият премиер.

Подкрепи Economic.bg