"Нека Борисов да се успокои, не е необходимо да умира"

Вежди Рашидов разкри и кое е било изречението, накарало премиерът да осъзнае, че трябва да подаде оставка

Цитат на деня:

Снимка: БГНЕС

3641 ~ 2 мин. четене

"Нека Борисов да се успокои, не е необходимо да умира."

Това заяви министърът на културата в оставка Вежди Рашидов след повторно отложеното заседание на кабинета днес.

Пред журналисти в Министерски съвет Рашидов поясни, че вчера е посетил Бойко Борисов в болница "Лозенец".

"Вчера отидох да му докладвам за някои неща. Възстановява се, малко му е високо кръвното. Вчера му се виеше свят, но е нормално е човек при толкова вълнения да има и своите кризи. Пък ние с премиера сме най-старите в кабинета. Нека да се успокои, не е необходимо да умира", каза Рашидов, цитиран от БГНЕС.

Министърът в оставка разкри и как е било взето решението правителството да подаде оставка. Това се е случило късно вечерта на 19 февруари, нощта преди Борисов официално да обяви решението си от парламентарната трибуна.

Тогава Борисов изрекъл съдбоносното изречение: "Дошъл съм с обичта на тези хора, без значение какво се случва оттук нататък, но аз няма да сложа петно на партията си и на министрите си от българска кръв".

"Аз смятам, че този премиер беше отговорен", коментира Рашидов. "Когато всички коментирахме, че вече има кръв българска на Орлов мост, премиерът беше човекът, който каза едно изречение. Той каза: Дошъл съм с обичта на тези хора, без значение какво се случва оттук нататък, но аз няма да сложа петно на партията си и на министрите си от българска кръв". Това беше поводътт, и е прав. Има нещо: или понасяш в историята, че благодарение на твоя инат българска кръв се лее, или ти не желаеш тази българска кръв, когато си дошъл с любовта на обществото.", каза Рашидов.

На срещата не са присъствали всички министри, тъй като някои са били в командировка, други в Брюксел.

Подкрепи Economic.bg