Николай Кокинов подаде оставка

Градският прокурор на София напусна няколко часа, след като в публичното пространство се появиха записи на него, Мирослав Найденов и Бойко Борисов

212 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Градският прокурор на София Николай Кокинов подава оставка. Новината за решението му бе потвърдена от съобщение на прокуратурата. В него се казва, че молбата му вече е подадена чрез Главния прокурор до Висшия съдебен съвет.

Кокинов се оттегля от поста часове, след като името и гласа му изплуваха в запис на разговор, в който участват още бившия премиер Бойко Борисов и екс министърът Мирослав Найденов.

От прокуратурата съобщават още, че въпросните аудиозаписите, както и текстовото възпроизвеждане на част от тях, са представени на главния прокурор от Диляна Димитрова.

Незабавно е образувана проверка, която следва да установи автентичността им, както и наличието на данни за евентуално извършени престъпления против правосъдието и престъпления по служба, се казва още в съобщението на прокуратурата.

От там добавят, че до настоящия момент е установено, че аудиозаписите не са резултат от прилагане на специални разузнавателни средства по предвидения в закона ред спрямо посочените по-горе лица.

Подкрепи Economic.bg