Nissan показа нов модел лондонско такси

Новите превозни средства ще влязат в продажба през декември 2014 г.

3710 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Черното лондонско такси е едно от най-разпознаваемите превозни средства на пътя. Японският автомобилен производител Nissan показа своя собствена интерпретация на лондонските таксита, съобщи The Telegraph. Новите превозни средства ще влязат в продажба през декември 2014 г.

Таксито на Nissan е направено по поръчка на кмета на града Борис Джонсън, който е поискал от компанията да разработи ново лице на превозното средство, което да отразява емблематичното традиционно черно такси за града.

Основното нововъведение в колата е смяната на двигателя от дизелов на бензинов. Промените в дизайна на автомобила са направени в студиото на Nissan в Падингтън, Лондон и включват замяна на старите правоъгълни фарове с кръгли, както и промяна на решетката, за да изглежда колата повече като традиционна черна кабина. Подменени са също броните и LED осветлението за знака TAXI.

Основната цел на компанията е клиентите да разпознават лесно колата като такси. До момента в Лондон има две версии на таксита - на традиционния LTI TX4 и Mercedes Vito. Освен за Лондон, програмата включва версии за Ню Йорк, Барселона и Токио. Всяка една кола е с плъзгащи врати и може да превозва петима пътника плюс водача.

Коментари: 0