Nissan се заема с новия 370Z

Идеята на комапнията е да създаде прототип, който според непотвърдена информация ще дебютира на изложението в Детройт през януари 2014 г.

6800 ~ 1 мин. четене

Главният дизайнер на компанията заяви че започват работа по новия Nissan. Бъдещият спортист щял да бъде по-лек и по-компактен от предшественика си, както и да се предлага с далеч по-широка гама.


Работата по проекта е в начален стадий, съобщи speed-press. Първоначално компанията ще създаде прототип, който според предварителната информация може би ще дебютира на изложението в Детройт през януари 2014 г.


Очаква се, че благодарение на партньорството на алианса Renault-Nissan с Daimler в наследника на 370Z могат да бъдат монтирани агрегати от Mercedes-Benz, включително и 4-цилиндрови бензинови мотори с турбокомпресори. Актуалният модел е с 3,7-литров 6-цилиндров двигател с мощност 328 к.с., който е съчетан или с 6-степенна механична предавателна кутия, или със7-степенна автоматична трансмисия.


Преди време изтече информация, че в Nissan обмислят да предложат дизелов двигател в новия спортен автомобил, като агрегатът може да е собствено производство или 3,0-литров V6 от Mercedes-Benz E-Class. Твърде вероятно е да се появи и хибриден вариант, технологичен близнак на Mercedes-Benz S 400 Hybrid, съчетаващ 3,5-литров бензинов „шестак" с мощност  279 к.с. и електромотор с мощност 20 к.с.

Подкрепи Economic.bg