Nokia отвръща на удара с евтини touchscreen телефони

Компанията обяви в сряда, че моделът Asha 305 ще влезе в продажба този месец за 63 евро ($79)

9438 ~ 1 мин. четене

Борещият се производител на мобилни телефони  Nokia ще представи първите си телефони с изцяло сензорен екран. Таргет групата на компанията ще са потребителите с по-нисък бюджет, като по този начин финландският производител се стреми да настигне конкурентите и да запълни празнина в продуктовата си гама, особено в развиващите се пазари.

Nokia губи битката с Apple Inc и Google Inc в пазара на смартфони, като последното тримесечие е загубила титлата си най-големият производител от Samsung Electronics. Групата също така изявява желание да се включи в пазара на телефони с напълно сензорни екрани.

Анализаторите на Strategy Analytics изчисляват, че 105 милиона такива телефона са продадени в световен мащаб за миналата година, като търсенето е особено силно в развиващите се пазари.

"Nokia има спешна нужда от тези продукти за развиващите се пазари, където съперникът ни Samsung има подобни модели, които струват малко – например Star от юни 2009 г. Сега компанията се нуждае от бързо наваксване на изоставането с тези нови устройства", заяви Бен Ууд, ръководител на научните изследвания на CCS Insight.

Nokia обяви в сряда, че моделът Asha 305 ще влезе в продажба този месец за 63 евро ($79).

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg