Nokia представи нов бюджетен телефон

Nokia 515 ще се продава за 149 евро

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Финландската компания Nokia представи нов базов телефон, който трябва да помогне на компанията да задържи единствения печеливш сегмент в своята структура. Със своята конкурентна цена и сравнително добри характеристики, моделът Nokia 515 ще има задача да се конкурира с азиатските производители на пазарите в Индия и Китай.

Цената на бюджетния телефон ще бъде 149 евро, а корпусът му се определя от специалистте като "стилен и здрав. Устройството се отличава с устойчив на надраскване Gorilla Glass 2 дисплей и класически полиран пръстен за 5-мегапикселовата си камера. Допълнителен плюс е възможността за работа с две SIM карти.

Телефонът е дебел 11 мм и ще се предлага в черен и бял цвят. Nokia 515 поддържа 3.5G HSDPA интернет. Вариантът с една SIM карта има режим на готовност до 38 дни. Новият телефон идва със софтуерно подобрение HD Voice за чист звук в шумна среда. Популярни приложения като Facebook, Twitter и Nimbuzz са предварително инсталирани на телефона, а Mail for Exchange позволява проверка на електронна поща и синхронизиране на календари и контакти. Устройството може да бъде свързано към компютър или лаптоп, за да се ползва като модем, чрез USB кабел.

Продажбите на Nokia 515 започват в Русия, Германия, Швейцария и Полша през септември 2013 г.

Коментари: 0