Нов протест срещу цените на горивата

Той ще се състои на 15 септември на площада пред Народното събрание

52 ~ 1 мин. четене

Ново протестно шествие срещу високите цени на горивата организират във Facebook. Този път обаче недоволството ще е и срещу поскъпването на тока и водата.

Протестно шествие ще се състои на 15 септември от 17 ч. на площада пред Народното събрание, съобщиха на специална пресконференция активисти от групите "Ние сме против високите цени на тока!", "Не на монопола на топлофикация!", "Не на високите цени на горивата!". Трите групи в социалната мрежа се обединяват под надслова "България иска!", защото смятат, че системно се потъпкват гражданските права на хората в страната.

"Настояваме незабавно да се отмени приетото увеличение на цената на тока с 13%, а 100% от произведения от АЕЦ "Козлодуй" евтин ток да се използва за задоволяване нуждите на вътрешния пазар", заяви организаторът на шествието Дончо Дудев.

Сред исканията на протестиращите са и либерализирането на вноса на горивата и намаляване на ДДС-то, мита и акциза върху тях.

Припомняме, че в средата на миналата година се проведоха поредица от протести срещу високите цени на горивата. Те също бяха организирани в социалните мрежи и в тях се включиха шофьори от цялата страна.

Подкрепи Economic.bg