Продават остров на Джон Ленън за 300 000 евро

Земята с площ от 21 акра се намира до западните брегове на Ирландия

76 ~ 1 мин. четене

Остров с размерите на десетина игрища за футбол край западните брегове на Ирландия се предлага за продажба срещу 300 000 евро, 45 години след като звездата от Бийтълс го закупи, съобщава Bloomberg. Точно преди да бъде застрелян в Ню Йорк през 1980 г. Ленън възобнови плановете си да си построи къща на острова, преди Оно да го продаде на местните фермери през 1984 г.

Историята на Дориниш, чиято площ е 21 акра, го отличава от останалите острови, предлагащи се за продан в Ирландия в разгара на срива на имотния пазар в страната. Фермерите го продават, тъй като с възрастта им става все по-трудно да отглеждат животни там, твърди агентът Андрю Кроули от Sherry FitzGerald Growley, който отговаря за продажбата. Той не може да уточни колко точно са платили те за острова, но през 1967 г. Ленън го е купил за 1700 паунда.

Връзката с Бийтълс обаче не прави продажбата по-лесна. Дориниш, известен сред местните като "Островът на Бийтълс", е на пазара от средата на юли и все още няма купувач. Цената му е по-ниска от тази на някои къщи в Ирландия по време на пика на имотния балон.

Подкрепи Economic.bg