Нови консултации между партиите

Те ще имат за цел да уточнят законодателната програма на Народното събрание

Нови консултации между партиите
144 ~ 1 мин. четене

Нови политически консултации между парламентарно представени партии в рамките на Народното събрание се очаква да започнат в ранния следобед. Заявката беше направена миналият вторник след консултации между ГЕРБ, БСП и ДПС, съобщава БНР. Очаква се актуализацията на бюджета на здравната каса да е основен акцент в проекта за законодателна програма на Народното събрание. 

Новите разговори между представители на трите  партии в парламента имат за цел да уточнят законодателната програма на Народното събрание. Още миналият вторник политическите сили се договориха да се върнат в пленарната зала и да работят по законопроекти, по които има пълно съгласие.

Актуализацията на бюджета на здравната каса беше акцент в разговорите между ГЕРБ, БСП и ДПС. И трите партии последователно заявиха подкрепата си за отпускане на допълнителни пари на касата и очакваха предложението на правителството, което да обсъдят и гласуват в пленарната зала. Вчера стана ясно, че кабинетът може да отпусне 225 милиона лева за покриване на дефицита в бюджета на Здравната каса, което е със 103 милиона по-малко от исканата сума от Надзорния съвет на касата.

Възможно е законът за защита на конкуренцията да бъде заложен отново в законодателната програма на парламента, след като законът се връща за ново обсъждане на второ гласуване в комисията по икономическа политика и туризъм. ДПС и БСП не успяха да преодолеят президентското вето, което държавният глава наложи с основния мотив, че законът може да доведе до хаос в отношенията между търговци на храни и техните доставчици.Подкрепи Economic.bg