Новите двигатели на Opel с 13% по-нисък разход

Въртящият момент на моторите е увеличен с 33%

228 ~ 1 мин. четене

Германският автомобилен концерн Opel, който напоследък изпитва финансови затруднения, представи нови бензинови двигатели, за които производителят твърди, че са с 13% по-нисък разход на гориво. "Появата на изцяло новата линия на 1.6-литровия, четирицилиндров, SIDI (от spark ignition direct injection - двигател с принудително запалване със свещ и директно впръскване) ECOTEC Turbo, ще доведе до значителни ползи за клиентите по отношение на разхода на гориво и емисиите, се казва в съобщение на българското представителство на компанията.

Първият представител на новото семейство - 1.6-литровият мотор ще се предлага с две версии на мощност - Eco Turbo със 125 кВт/170 к.с. и 280 Нм въртящ момент и Performance Turbo със 147 кВт/200 к.с. и 300 Нм.

"Новото семейство от бензинови мотори е първата крачка в цялостното подновяване на гамата двигатели", коментира ръководителят на проекта Марсел Френш.

В основата на новата фамилия SIDI ECOTEC Turbo е изцяло нов цилиндров блок, който може да издържа максимално налягане от 130 бара в цилиндрите. За да бъде възможно това той е изработен от чугун, а опорният елемент на коляновия вал е алуминиев.

Подкрепи Economic.bg