Новият финансов министър ще ползва неплатен отпуск

Калин Христов ще преустанови изцяло изпълнението на задълженията си като подуправител и ръководител на управление „Емисионно” на БНБ

3656 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Новият министър на финансите Калин Христов ще ползва неплатен отпуск и ще преустанови изцяло изпълнението на задълженията си като подуправител и ръководител на управление „Емисионно” на БНБ. Toва съобщават в изявление до медиите от финансовата институция.

Докато е министър на финансите в служебното правителство, Калин Христов няма да участва в дейността и няма да получава възнаграждение като член на съвета на директорите на „Печатница на БНБ” АД и „Дружество за касови услуги” АД, където е бил избран във връзка с участието на БНБ в тези дружества.

Визитка:

Калин Христов е роден през 1971 г. в Плевен. Завършва УНСС като магистър по макроикономика през 1996 г. От февруари 1997 до декември 2000 г. е асистент в катедра „Икономикс" на УНСС. В периода януари 2001 - декември 2004 г. Христов е главен асистент в катедра „Финанси" на УНСС.

Между октомври 1997 и септември 2001 г. e експерт в дирекция „Икономически изследвания и прогнози" в БНБ. От февруари 2002 до октомври 2003 г. e съветник на подуправителя на БНБ, ръководещ управление „Емисионно". От октомври 2003 до октомври 2009 г., Христов е съветник на управителя на централната банка.

От 23 октомври 2009 г. Христов е член на Управителния съвет на БНБ и подуправител, ръководител на управление „Емисионно".

Подкрепи Economic.bg