Новият шеф на енергийния регулатор вече говори за напускане

Юлиана Иванова обяви, че е готова да подаде оставка като председател на ДКЕВР, един ден след назначаването й

156 ~ 2 мин. четене
Автор: Таня Киркова

Готова съм да подам оставка, ако се наложи, за да изчистя името си. Това каза новият председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Юлиана Иванова, по време на заседание на Комисията. Изказването й идва по повод разкритията, че притежаваният от нея интернет магазин е продавал цигари, което от юли 2012 г. е забранено със закон.

"Продажбите на цигари в интернет магазина ми е грешка на моите юристи", каза Иванова. Тя обясни, че във фирмата е назначен нов управител и това е синът й.

Според министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев обаче това не е съвсем така. "Грешка на юристите, които работят в компанията е, но отговорност носи собственикът, изпълнителният директор на компанията", каза Добрев

По думите на Иванова продажбите на храни по интернет е "незаета ниша с много възможности", заради което тя се е насочила в тази посока, след като е спряла да се занимава с енергетика.

За поредния протест, който се провежда под прозорците на ДКЕВР тя казва, че го поддържа и ще приеме представителите на организаторите. Също така Иванова обеща да направи всичко възможно, за да успокои хората и да приеме такива правила, които да направят ценообразуването при електричеството разбираемо.

Юлиана Иванова беше назначена като председател на енергийния регулатор вчера. Тя зае мястото на подалия преди две седмици оставка Ангел Семерджиев, като ще довърши мандата му до 2015 г.

При назначаването си Иванова получи две задачи от премиера Бойко Борисов: да реши проблема с ценообразуването на електроенергията и "да прочисти комисията от всеки, който се е заиграл с нея". За да се справи с това, тя има 20 дни кредит на доверие.

Подкрепи Economic.bg