Новият участък на "Хемус" можеше да се пусне по-рано

Проверката след взрива в китайския ресторант в София е започнала веднага, увери Йорданка Фандъкова

104 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Позволих си да поискам по-рано да бъде отворен този участък (връзката на "Хемус" със Софийския околовръстен път - пътен възел "Яна"), тъй като това беше възможно. Откриването и пускането на движението са две коренно различни неща. Движението може да се пуска по-рано особено на такива места, където има засилен трафик. Смятам, че не трябва да се създава неудобство на хората за такива откривания. Това каза в ефира на Нова телевизия Йорданка Фандъкова, кмет на София.

Така тя коментира пуснатия вчера участък, където малко преди откриването стана тежка катастрофа с две жертви. Това предизвика коментари, че управляващите умишлено са забавили пускането на новия участък, а лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов дори поиска оставката на кабинета заради инцидента. "По никакъв начин не искам да свързвам катастрофата с възможността да бъде отворена по-рано новата част от автомагистрала "Хемус", добави Йорданка Фандъкова.

За взрива в китайския ресторант в столицата в неделя вечерта, кметът увери, че проверките на взрива са започнали веднага. "Важно е да се правят сериозни проверки и да се борави внимателно с газови бутилки и газови инсталации. За мен важно беше да се установи дали има риск за живеещите в сградата, но няма такъв риск. За съжаление критично остава състоянието на най-тежко пострадалия при инцидента", разясни Йорданка Фандъкова.

Подкрепи Economic.bg