ОЦК без ток от събота

Причината е, че ел. техниците в комбината са подали молби за напускане

Всички девет работници от цех „Електроснабдяване” в ОЦК-Кърджали са подали молби за напускане. На този етап няма кой да ги замести и това означава, че комбинатът може да спре работа, тъй като звеното захранва с ток цялото предприятие.

Електричарите са поставили ултиматум на ръководството на завода, че ако до петък не си получат неизплатените заплати накуп, ще напуснат работните си места. Ако искането им не бъде изпълнено, от събота в полунощ заводът остава без ел. техници и на практика комбинатът ще спре да работи.

Работниците са основно звено в ОЦК-Кърджали. Те поддържат денонощно инсталацията в изправност. При тежки аварии те са едни от хората, които реагират първи, обясниха пред бТВ от местната структура на КНСБ в града. Те поддържат денонощно инсталацията в изправност.

Вчера редица работници от комбината подадоха молби за извлечение за заплатите им, с които да могат да започнат съдебни дела. Жалбите ще са най-вероятно не само за невзети заплати, а и за пропуснати ползи и нанесени морални щети.

Коментари: 0