ОЦК изплаща последните суми на 600 бивши служители

Става въпрос за близо 450 хил. лв., а 15 души очакват пълния размер от по 3-4 хил. лв., обясни тефан Атанасов, член на създадения в началото на тази година Стачен комитет

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Около 600 бивши работници в ОЦК-Кърджали очакват тази седмица да получат последните дължими суми по неизплатените им възнаграждения, предаде Kmeta.bg. "Става въпрос за близо 450 хил. лв., а 15 души очакват пълния размер от по 3-4 хил. лв.", уточни Стефан Атанасов, член на създадения в началото на тази година Стачен комитет, който оглави протестите на кърджалийските металурзи.

Средствата за заплати са осигурени от продажбата на активи на ОЦК АД, извършена от частния съдия изпълнител Росен Сираков.

"Това е добре, защото ще си вземем окончателно всички пари, но на този етап никой не се ангажира да каже дали ще бъдем наети на работа в завода и кога той ще заработи отново", коментира още Атанасов.

Заради продължилата криза в ОЦК, работниците заведоха съдебни искове срещу бившия собственик на комбината Валентин Захариев. Наложен бе запор върху имуществото, като то бе разпродадено от съдия-изпълнител.

Досега малка част от съкратените работници са започнали работа в предприятия в Кърджали. Безработицата в региона ги изправя пред проблема да търсят препитание в други градове или чужбина.

Коментари: 0