Общинарите пак гледат договора на „Карат С”

Причината е в разминаване в размера на лихвите

Решението на Столичния общински съвет, с което бе прекратен договор между „Центъра за градска мобилност” ЕООД и „Карат С" АД, е върнат за ново обсъждане от кмета на София Йорданка Фандъкова. Тя е разпоредила нова проверка на счетоводните документи на базата, на които са определени дължимите от „Център за градска мобилност" законови лихви към частния превозвач.

В доклада на одитиращата фирма посочената лихва е с 3 154.90 лв. повече от подадената от Центъра за градска мобилност. При извършените обстойни изчисления от експертите на двете общински дирекции определения от тях размер на дължимата законова лихва за периода е в размер на 631 984.72 лв.

Припомняме, че в средата на юли стана ясно, че договора помежду си Столичната община и транспортната фирма “Карат С” ще бъде прекратен по взаимно съгласие. Тогава стана ясно, че от това общината ще спечели около 20 млн. лв. Изгодата за “Карат С” пък е, че ще си прибере дължимите над 13 млн. лв. от общината за извършената транспортна услуга.

Договорът между „Карат С” и Столичната община, за обслужването на 16 линии от градския транспорт на София за срок от 8 години, беше сключен в края на ноември 2008 г.

Коментари: 0