Общини строят игрища за пейнтбол и екопътеки

Средствата са по Програмата за развитие на селските райони

Екопътеки, етнографски музеи и атракции ще бъдат изградени със средства от Програмата за развитие на селските райони, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие”. До момента са одобрени проектите на 13 общини.

Общият размер на одобрените от фонда средства е 4 260 864 лева. Те се отпускат по мярка „Насърчаване на туристическите дейности”.

От ДФЗ обясниха, че се планира да бъдат създадени и места за спорт и развлечения, както и информационни центрове. Предвижда се още да бъдат изработени маркетинг стратегии за туристическите обекти.

Експертите посочиха, че един от най-интересните проекти е този на община Гурково. Кметството предвижда създаването на туристически информационен център с музей на магарето. Ще бъде изградена и рампа за хора с двигателни затруднения, оборудван кът за деца.

От подадените проекти става ясно, че община Сухиндол ще направи игрище за пейнтбол и игри с въжета и екопътека „Деветашко плато”, а кметството в Априлци - игрище за мини-футбол, соларни лампи и туристически център, който ще бъде охраняван със система за видеонаблюдение. 

Коментари: 0