Обявяват резултатите от проверката на сметките за парно

Заради множество оплаквания от високи сметки за парно през декември, кметът Йорданка Фандъкова назначи проверка

276 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Резултатите от проверките на сметките за парно на столичани трябва да бъдат оповестени днес. Заради множество оплаквания от високи сметки за парно през декември, кметът Йорданка Фандъкова назначи проверка, която да покаже има ли надписване и каква е причината.

"Жалбите на гражданите ще бъдат разглеждани и след днешния краен срок на проверката", обясни Фандъкова. Установените грешки от декемврийските фактури ще бъдат коригирани в следващите сметки за парно.

Кметът на София настоява парното да се отчита всеки месец. "Очаквам да се преложат и варианти за промени в договорите между "Топлофикация" и топлинните счетоводители. Бих искала, след като се дават около 6 млн. лв. годишно на топлинните счетоводители, те да имат отговорност пред клиентите да дават яснота. За мен е недопустимо самите прогнозни сметки да не са известни на клиентите. Това означава, че някой решава вместо мен колко аз ще потребявам през следващия месец и след това "Топлофикация" трябва да обяснява защо сметката е такава. Очаквам от ръководството на "Топлофикация" мерки, конкретни предложения, а не само резултати от проверките", каза Фандъкова, цитирана от БНР.

Подкрепи Economic.bg