"Он травъл" разпродава имущество

Туристическата фирма търси начини да се разплати с кредиторите

Скандалната туристическа фирма "Он травъл" към момента разпродава имуществото си, за да се изплати на кредиторите си. Това съобщи заместник-министърът на икономиката с ресор туризъм Иво Маринов, предаде Дарик. Все още продължават проверките на фирмата, която изостави клиентите си в турския курорт Мармарис в началото на месеца.

Продължава проверката на Комисията за защита на потребителите относно дейността на "Он травъл" и след като тя приключи, тъй като там са изискани редица документи от самата фирма, след предоставянето им ще бъде направен преглед и при наличие на мотивирано предложение на експертната комисия по регистрация на туроператорите ще бъде взето решение дали да се отнеме лицензът на фирмата.

Към настоящия момент "Он травъл" не е подала документи в съда за обявяване на неплатежоспособност. "Факт е, че след като бяха повишени праговете за обезщетяване на потребителите, "Он травъл" има застраховка в размер на 1,4 млн. лв., което ще е достатъчно за обезщетяване на туристите", каза зам.-министърът. Има наличните средства, въпросът е как по-бързо те да бъдат предоставени както на чуждестранните контрагенти, така и на самите потребители, допълни той.

Маринов поясни, че обезщетяването е започнало. След като "Он травъл" се е обърнал към застрахователя, е започнало приемането на документи от засегнатите потребители. В момента продължават да се приемат документи и да се извършават съответните проверки. Всички, които представят документи с необходимите реквизити, че има сключен договор и извършено плащане, ще бъдат обезщетени, каза още Иво Маринов.

Коментари: 0