Орешарски: Здравната каса има нужда от още 100 млн. лв.

През септември ще бъде представен отчет за 100-те дни на кабинета, обеща икономическият министър Драгомир Стойнев

148 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

По предварителна информация Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще се нуждае от допълнителни 100 млн. лв. Това каза във Варна министър-председателят Пламен Орешарски. "Надявам се, че тези средства ще бъдат минимализирани в резултат на по-оптимално разпределение до края на годината. Ако е необходимо, в края на годината ще преценим как да финансираме възникващия дефицит", коментира Орешарски, цитиран от пресслужбата на правителството.

Във Варна той отново подчерта, че ще направи всичко възможно, за да не се стига до повторна актуализация на държавния бюджет.

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, който заедно с транспортния министър Данаил Папазов придружаваше премиера в морската столица, изтъкна, че основната му цел в момента е да направи всичко възможно да се възроди българската икономика. По думите му са нужни бързи и конкретни стъпки в енергетиката, а също и мерки за защита на потребителите.

Той обяви, че през септември ще бъде представен отчет за 100-те дни на кабинета. "Правителството в момента си върши работата изключително добре", уверено заяви Стойнев.

Във Варна кабинетът обеща помощ за разрешаването на най-острите проблеми на общините в областта.

Подкрепи Economic.bg